Jongste Jeugd: multisport

Ik groeide op in de jaren ´80 in een straat waar veel jonge kinderen woonden en waar ´op ´t veldje´ dagelijks gespeeld en gesport werd. Al spelenderwijs kwam ik zo met veel sporten in aanraking, zoals voetbal, tennis, hockey en badminton.

Op mijn 7e wilde ik´op voetbal´ en vanaf mijn 12e kwam daar wielrennen bij. In beide sporten werd ik dermate fanatiek, dat ik op mijn 14e moest kiezen tussen deze 2 sporten. Omdat ik toch meer een teamsporter was als individueel sporter, koos ik voor voetbal.

Al een aantal jaren vond ik het jammer dat in de zomer de voetbalcompetitie stil lag, en op mijn 21e besloot ik triatlons te gaan doen in de zomermaanden. Vooral de de afwisseling in deze sport spraken mij aan. Daarnaast begon ik in deze periode als voetbaltrainer voor de jeugd.

Later: hardlopen

Toen op mijn 27e mijn oudste zoon geboren werd, werd het onmogelijk om te blijven doorgaan met voetbal en triatlon en zocht ik een sport die om mijn gezin heen te plannen was. Dit werd hardlopen en waar het begon met 2x trainen per week, merkte ik dat meer en slimmer trainen progressie betekende. Dit werkte verslavend en na wat vallen en opstaan, uitproberen van meerdere trainingsmethodes, resulteerde dit in mooie resultaten: 3x Brabants Kampioen en 1x Nederlands Kampioen.

Laatste jaren: trainen, motiveren en begeleiden

Na mijn doelen in de loopsport te hebben bereikt werd ik 3 jaar geleden opnieuw voetbaltrainer van mijn middelste zoon en is dit inmiddels weer een passie geworden. Ik krijg veel energie van het begeleiden en motiveren van sporters van elk niveau en vind het prachtig om mijn passie en kennis over te dragen.

Daarom heb ik besloten een opleiding tot Personal Trainer te volgen en mensen die een steuntje in de rug en persoonlijke en motiverende begeleiding goed kunnen gebruiken, te gaan begeleiden.